torsdag 11 november 2010

Ny lina på ingående, Sunline PE Jigger PE 6Detta med fiskelinor verkar vara ett outtömligt ämne. Då varken linornas angivna grovlek eller hållfasthet går att lita på får man göra mycket efterforskning på egen hand. Vi har gjort många dragtester och kommit fram till att linorna håller långt ifrån vad de är specificerade till. Nu ska vi prova en ny lina till hälleflundrafisket som enligt många erfarna blue water fiskare ska hålla mycket hög klass. Den ska hålla jämn kvalitet och vara relativt tunn i förhållande till hållbarheten. Sen är den flerfärgad som ju en riktig havsfiskelina ska vara.

Den här linan hamnar på Jigging Master PE 3 rullen

Mer rapport om hållfasthet och allmänna intryck kommer vid senare tillfälle.

3 kommentarer:

 1. Tja!

  Ska du verkligen köra 0.405mm lina på PE3 rullen? Du bör ju inte få på så mycket lina för PE6 av PE Jigger 8 HG är ju 90lb lina.

  Hur mycket hade du tänkt köra med?

  //Marcus

  SvaraRadera
 2. Hej Marcus, ja vi får helt enkelt se hur grov PE jigger linan är och hur mycket som går på. Det man med säkerhet vet att diameterangivelser och brottstyrkeangivelser på braid linor är ett fullkomligt lotteri. Det man vet är att de stämmer aldrig. Körde några dagar med YGK PE 3 och det var ingen idé. Sen Sufix 80 lb lina och den har hållit men vill nu prova en lite mer spännande lina.

  PE 3 (med den PR jigger linan) används bara på grunt vatten. Ska mäta hur mycket som går på. Det som är viktigt är jag mentalt kan känna att jag med säkerhet kan bromsa en fisk så mycket jag vill. Har tappat flera stora fiskar (PB) pga linbrott och sådant får bara inte hända. Hellre lite kortare lina som håller än längre som går av hehe.... men jag förstår vad du menar.

  Det går ju alltid att köpa en till rulle för lite djupare fiske:)

  ha de

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Jag har tappat flundrar pågrund av oerfarenhet skulle jag tro. Men känner att jag är redo att a den nu. Förra året i helnessun fick jag på en stor men linan skar in i rullen och det var pågrun av för hög slirbroms på saltigan men sånt man lär sig.

  Jag gillar den linan ni hittat letade lite mer efter att jag såg den här och den har ju iaf meter räkning och inte yards vilket jag också diggar. Dock så lyckades jag också hitta att PE6 är 90lb lina och diametern är 0.405mm. PE5 är 0.37mm och är 80lb men den har tydligen högre brottstyrka. Funderar själv på att köpa in PE5 för att få på lite mer lina tycker det är skönt att ha en lite mer allround setup.

  Nice tips!

  //Marcus

  SvaraRadera