Om Oss

Kanske dags för en lite presentation av medlemmarna i Team Småsej.

Mikael "Dalle" Dalman. Grundare till Team Småsej


Fiskeentusiast sedan ca 4 års ålder. De första fiskeåren dominerades av älvsfiske efter abborre och gädda hemma i Råneälven. Uppvuxen bara 50 meter från denna vackra älv så det föll sig naturligt att fiske blev en av de stora intressena i livet. Havsfisket kom in lite senare i livet och första turen var nog 2005. Efter det har det blivit så många turer till vårt grannland i väst som möjligt. Intresset för de olika fisketeknikerna såväl som ny och bättre utrustning är alltid på topp. I början var det det klassiska dunka pilk i botten med några gummimackar ovanför som gällde. Utrustningen har med åren inte bara blivit bättre utan också lättare. Det är ju roligare att få fisk på lätt utrustning. Fascinationen av Norge som fiskeplats är en kombination av den otroliga artrikedommen, den fantastiska naturen samt att man aldrig riktigt vet hur stor fisk som kan nappa på betet. Hälleflundra är utan tvekan favoritfisken men sejenär också en spännande och rolig fisk.

Drabbad av prylmani. Kan lägga oändligt med tid på research på nätet för att hitta de bästa spöna, rullarna, linorna, fjäderringarna, krokar, jiggar etc. Vet ännu bara en som har hamnat än längre ner i prylmaniträsket. Mer om honom lite längre ner.


Andreas "Kylan" Lidberg.Också tokig fiskeentusiast som även fiskar mycket i närområdet runt Boden och Luleå. Andreas är också hängiven norgefiskare och även här är hälleflundran favoritfisk. De sista åren har saltvattensfisket i Norge lockat mer och mer vilket gjort att fisket här hemma blivit lidande. Som nämndes ovan så har prylmanisjukan slagit ännu hårdare här och här finns inga gränser på hur mycket man kan grotta ner sig i att läsa om olika fiskeprylar. Andras är fiskeprylarnas wikipedia kan man lugnt säga.