måndag 6 juni 2011

Hälleflundra 215cm och 136kg

Royberjiggen, riggad med en Gamaktsu tr14 bak och en Owner st-76 fram. Bägge 3/0.
215cm, mäktigt! :)
Lycklig men helt slut

Här kommer en lite snabbrapport från vår resa till Tromsö. Dåligt väder men vi lyckades ändå kroka några fina flundror med denna 215cm på topp. Tyvärr satt jiggen långt nere i strupen på fisken så det gick inte att återutsätta den.

Tog den på en royber twistersvans medium (28cm) med 250gr skalle i färgen pink/yellow/glow. Gillar när jiggarna inte blir för tunga när man fiskar på grunt vatten, de "dansar" bättre i vattnet. Den högg på ca 20m djup

Nytt PB blev det iaf :) Mera utförligt kommer senare men det var en härlig fight och mitt synit venom spö med jm-rulle är verkligen en dröm att drilla på. Brutal brytkraft!


//Kylan

10 kommentarer:

 1. Stort GRATTIS än en gång, den var du väl värd. Shit va kul det hade varit att vara med:) Rullen fick inte direkt någon lugn inkörningsperiod:)

  SvaraRadera
 2. Grattis grabbar !!!! Blir inte måttligt avundsjuk när jag sitter på mitt kontor och läser detta !!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Hehe, får säga grattis här också Andreas. Dags att pensionera sig nu? :p Funderar på att ta någon weekend i Tromsö kanske, lite lättare att ta sig till än Vaeröy. Vilken stannar ni på däruppe Andreas?

  SvaraRadera
 5. Stort grattis till en fantastik fisk! Synd att den svalde jiggen sa att ni inte kunde aterutsatta den.

  /DaButt

  SvaraRadera
 6. Tackar tackar för gratulationerna! Det är ju något av en drömfisk för mig och jag har lagt enormt mycket tid och pengar (samt att det har kostat ett förhållande mer eller mindre haha) kring hällefisket så det var enormt kul att få en riktigt stor flundra!! :)

  SvaraRadera
 7. Gratulerer igjen Andreas! Når kommer det film? må nesten få se syniten in action snart

  SvaraRadera
 8. Gratulerer, må si meg kraftig imponert over fiske deres!

  SvaraRadera