måndag 23 november 2009

Daiwa Bradia 4000

Lite bilder över rullarna vi främst fiskar med i Norge.

Först ut min Daiwa Bradia 4000, underbar rulle som går supermjukt och extremt lättvevad. 8 kg maxbroms enligt specifikation och det verkar stämma med våra tester också. Mjuk och jämn broms, verkar vara strået vassare än på Shimanos Twin Power faktiskt.

Tyvärr var veven lite spinkig och vevknoppen var inte alls bra så beställde en ny vev och ny vevknopp. Det blev ett 65 mm RCS machine cut handle och en RCS knopp med EVA foam. Skön att hålla i och blir inte kall heller vid busväder.

Mycket nöjd med denna rulle än så länge, inte top of the line men väldigt prisvärd. (kostar några hundralappar mindre än en Shimano Fireblood så det är ju inte budget direkt ändå)Min multirulle.

För de lite större djupen passar det bättre med en multirulle. Detta är bland det tuffaste som finns i denna storlek. Unik bromskonstruktion, kraftfull design med rakskurna drev i rostfritt stål. Inget svammel med sneskurna mässingsdrev här inte. Går inte mjukast i världen men det är inget man lider av under fiske.Kylans rulle... Shimano Stella 10 000 SW

Som alltid bara det bästa gott nog. Det bästa som går att uppbringa på rullmarknaden. Tweakad med en Jiggingmaster handle för bättre vevkraft. Bästa bromsen som går att hitta, tom bättre än på daiwas brutalfräna Dogfight modell, enligt uppgift.

Denna rulle är nu såld till fördel för en likadan men modellen mindre.

Kylans multirulle


En rulle jag bara provat som hastigast men som man på en gång känner detta är top of the line. Detta är en narrow rulle som får mycket bra balans, mjukare gång än på accuraten, och digital linräknare. I övrigt är nog rullarna ganska likvärdiga, men bygger på två helt olika bromskonstruktioner.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar