tisdag 28 september 2010

Nya Savage Gear Cutbait Herring efter nyår.




Enligt Miekobloggen kommer det fyra nya modeller efter nyår ut på marknaden. Vi fick testa några av dem på senaste hälleflundraresan. De var då i prototypstadiet, men de två vi fick prova levereade hugg helt klart. En av jiggarna i annan färg än den på bilden (vet inte hur mycket man får yppa om nya färger direkt) tappades tyvärr då en flundra modell bastant slet av linan. Här syns en bild på självlysmodellen (Green Glow "living dead" herring). Den ska helt få en chans att bevisa vad den går för nästa år.

måndag 27 september 2010

Rösta på din favoritjigg.

Nu kan ni rösta på er favoritjigg ute till höger. Man kan rösta på mer än ett alternativ om man har svårt att bestämma sig för endast ett märke.

Läsarnas favoritkrok nu utsedd!



Segrande i denna lilla undersökning blev inte helt förvånande Owner. Det är ett högkvalitativt märke som lyckats marknadsföra sig väl på dessa breddgrader. Efter Owners tydliga förstaplats blev det jämnt lopp sedan.

fredag 17 september 2010

C&R på Hälleflundra, 33 kg, ny film


Här släpps personbästat tillbaka till friheten. Mäktig känsla att släppa tillbaka en så stor fisk och se den simma iväg med enorm kraft ner mot djupet.

torsdag 16 september 2010

Ny huggkrok för hälleflundra



Nyinförskaffad huggkrok. Den förra var lite kort i skaftet, här får man mer att hålla i och behöver inte vara så nära munnen på hälleflundran. Ses här i jämförelse med Jigging Master PE3 rullen och en liten samsungmobil.

onsdag 15 september 2010

33 kg hälleflundra



Å så en bild på denna härliga firre. Det där leendet hängde med i timmar efteråt känns det som:) Foto: Miekotobbe

måndag 13 september 2010

Hälleflundra 33 kg drillning i Nordnorge tagen på Mieko Predator lys, Jigging Master 200g spö.


Härligaste fighten i livet:). Den högg på ca 15 meter djup efter att länge ha inspekterat våra jiggar. först nafsade den i S-O´s jigg och sedan i min. Vi såg att den var runt våra jiggar under båten på ekolodet i säkert över en minut. Inte lätt att vänta flera sekunder med mothugg men den bakre Shoutkroken satt perfekt. ett härligt PB på 134 cm. Hade varit kul ha en pulsmätare denna gång:)Fisken returnerades och den simmade iväg med sanslös fart ner mot botten. Tack för fighten.

Årets spöböj, Jigging Master Power Spell 200g



Nya PB:t på 33 kg bjöd på riktigt härliga spöböj. Här är en bild från fighten som kommer på youtube senare. Jigging Master 200g spöt hade premiär denna resa och sammanfattningsvis kan man säga att det är helt underbart att fiska med. Utförligare recension kommer framöver.

fredag 3 september 2010

Lite strul hör till

Vädret på lördagen verkar inte vara det bästa, 14 m/s på förmiddagen så ingen brådska att komma iväg. Fick rapport nyss om att nyckeln till släpvagnslåset tydligen gått av så nu måste en rondelloperation till stånd i eftermiddag för att vi ska komma oss iväg. Tur i oturen så kanske detta ökar mina chanser att hinna få mina fiskeprylar levererade innan avfärd:)

kl 14:45, jepp sakerna hann komma, med 1 minut till godo, annars hade man missat postkillen.:)

8 timmar till avfärd mot Nordnorge

Nu är det inte länge kvar:) Så här taggad har man aldrig varit inför en fiskeresa förut. Hoppas bara vädret blir bra, har läst att det kanske blir ganska blåsigt:( Blir kul ta en ny väg också, blir att åka genom Finland norröver. Det avslöjar ju lite i alla fall om vilka trakter vi ska till:) Hoppas nu bara FedEx hinner komma med mina bra och ha saker idag. Tyvärr verkar det inte finnas internet dit vi ska så det blir nog inga uppdateringar här på bloggen om hur det går. Går fisket bra så kommer denna resa att resultera i ett hälleflundrareportage ute till våren i en av de större fisketidningarna i Sverige.

torsdag 2 september 2010

Modifierad Savage Gear Cutbait herring, lite tips.




Igår fixades ett antal jiggar till bla den här. Här har originalkroken kapats av på en savage gear cutbait herring 450 g jigg för att få livligare gång i vattnet, och två owner 8/0 krokar har via plastbelagtd stålvire fästs bak i stjärten samt under buken. Vajrarna drar man inne i kroppen så de stör jiggens utseende så lite som möjligt. I och med detta elimineras varje form av brytfunktion en standardjigg har då kroken sitter stumt i själva jigghuvudet. Här blir det en mjuk och följsam förbindelse mellan tafs och krok.

Kroppen limmas sedan med superlim i jiggskallen. Detta förlänger livslängden på jiggarna då kroppen inte slits av sitt fäste i tid och otid när man får fisk. Flundrorna som bara nafsar lite försiktigt i jiggstjärten kommer nu inte undan längre med en riggning som denna. Visst den här riggningen är inte skonsam mot jiggkroppen men det är det värt om det hugger en bautaflundra:)

Tror stenhårt på denna jigg, kommer storflundrorna att kunna motså denna? nänänä.........

Roliga kepsar



Hittade denna bild på Nordic Sea Anglings blogg. Detta vore något att införskaffa till våra resor kanske:)Vem som skulle prenumerera på Lubbekungskepsen vet vi ju redan:)

onsdag 1 september 2010

Snart dags för hälleflundra

Nu börjar det verkligen dra ihop sig. Fiskegrejerna är nu i ordning. Nu ska bara lite kläder och mat packas och fixas i morgon så ska det nog gå bra:) Sjuuukt fiskesugen.

Mieko börjar med resor till Söröya



Nu har Mieko Fishing meddelat att man tänker börja anordna resor till varje havsfiskares drömställe, Söröya. Otaliga är de fiskerapporter från denna ö som levererat storfiskar i de flesta arter under många år. Boende och fina båtar erbjuds till konkurrenskraftiga priser. Ett extra plus till de fina båtarna som ju är A och O vid havsfiske och inte minst på dessa breddgrader.

Läs mer om den nya campen på Söröya här